Työkyky on psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin summa.

Työkykyä solmujen avaamisella

Työkyky muodostuu useista eri tekijöistä. Kroonisesti kipeästä selästä, uupuneesta mielestä tai työyhteisön klikeistä voi muodostua solmu, joka nakertaa työntekijän työkykyä. Meillä on erityisen hyvät työkalut auttaa juuri niitä työntekijöitä, jotka ovat eniten työkyvyttömyyden uhan alla. Autamme palauttamaan työkyvyn motivaation ja pystyvyyden tunteen kautta sekä löytämään keinoja ratkaista haasteet, olivatpa ne sitten kehon tai mielen.

Aito ymmärrys ja osaaminen työyhteisöille

Vastaamme yhteiskunnan hätähuutoon pysäyttää työkyvyttömyyden aalto ja samalla työelämän tarpeisiin löytää tehokkaita ja ketteriä tapoja vahvistaa kokonaisvaltaista työkykyä. Asiantuntijuus näkyy meillä aitona ymmärryksenä työelämän eri rooleista, sekä palveluista saatavana, todellisena ja mitattavana tuloksena.

Kädet multaan kehon ja mielen hyvinvoinnin puolesta

Aika tehdä jotakin! Autamme sinua laittamaan kädet multaan ja juurruttamaan muutoksen versot käytännön tasolle. Ei korkealentoista diipadaapaa, vaan reilua tekemisen meininkiä. Saamme muutoksen näkyville työyhteisöissä.

Puhtia työhön!

Haavi – työkykyvalmennus

Fysio ilonan tarjoama Haavi on ainoa työkykyvalmennus, joka avaa sairastuneen työntekijän kehon sekä mielen solmuja ”yhden luukun tekniikalla”. Työkykyvalmennus tukee ja nopeuttaa työkyvyn palautumista  eli työelämään palaamista.

 • Noin 600 000 suomalaista kokee, että heidän työkyky on  rajoittunut oman terveydentilansa vuoksi. Heistä noin 300 000 on vielä työelämässä. Suurin syy työkyvyttömyyteen ovat mielenterveyden ja tuki-ja liikuntaelimistön ongelmat. Inhimillisen kärsimyksen lisäksi  pitkistä sairaslomista ja työkyvyn uhasta syntyy valtavat kustannukset. Elinkeinoelämän keskusliitto on laskenut, että yhden sairauslomapäivän hinta yritykselle on noin 350e, asiantuntijaorganisaatiossa jopa 1000e päivässä.

  Olipa kyse sitten mielenterveyden haasteista kuten uupumisesta tai pitkittyneestä selkäkivusta, kulkevat psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi aina käsi kädessä.

  Haavi- työkykyvalmennus yhdistää ratkaisukeskeisen lyhytterapian, psykofyysisen fysioterapian, työnohjauksen ja sosiaalisen tuen. Valmennuksen avulla sairastunut työntekijä tulee kohdatuksi kokonaisuutena, löytää motivaation ja oppii keinoja oman haasteensa selättämiseen.

  Ihmisen ollessa uupunut tai kun liikkuminen tuottaa kipua, on ymmärrettävää, että motivaatio on hukassa ja kokemus pystyvyydestä kadoksissa. Työkyvyn alenemisen oravanpyörä on näin valmis.

  Haavi – työkykyvalmennus sopii erityisesti niille työntekijöille, jotka eivät tartu perinteisten työhyvinvointipalveluiden verkkoon. Valmennuksen avulla autetaan juuri eniten työkyvyttömyyden uhan alla olevia tai jo valmiiksi osa-työkykyisiä.

  Valmennus toteutetaan kokonaan etäyhteyden avulla ja se sisältää sekä yksilötapaamisia, että itsenäisesti tehtäviä harjoituksia. Kerromme mielellämme työkykyvalmennuksestamme lisää!

Onnellinen yrittäjä – yrittäjän työnohjaus

Mistä aineksista koostuu tasapainoinen, hyvinvoiva ja onnellinen yrittäjän arki? Onko aika tehdä jotain uutta vai päästää turhasta irti? Mihin olenkaan menossa ja mitä haluan työlläni saavuttaa? Miten sovitan yhteen yrittäjyyden ja palauttavan vapaa-ajan? Missä haluan olla kahden vuoden päästä ja miksi?

 • ”Onnellinen yrittäjä” on ratkaisukeskeinen ja prosessin omainen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tasapainoiseen elämään tähtäävää sekä kasvun edellytyksiä vahvistava työnohjauksellinen valmennus mikroyrittäjille ja heidän työyhteisöilleen.

  Onnellinen ja hyvinvoiva yrittäjä on yrityksensä kulmakivi. Työnohjauksen avulla yrittäjä löytää käytännönläheisiä työkaluja oman työn selkeyttämiseen ja työyhteisön toimivuuden tueksi, mutta saa myös mahdollisuuden pysähtyä merkitysten äärelle.

Tavoitteita kohti!

Asiaa!

Asiantuntijapalvelut, koulutukset ja luennot

Hieman vähemmän kuivat ja enemmän osallistavat asiantuntijaluennot ja webinaarit sekä koulutukset mielen, kehon ja työkyvyn sykkyröistä. Toiveittenne mukaan vaikkapa: ”Sitten kun kiire loppuu – motivoidu elämänmuutokseen”, ”Kivusta huolimatta – voimavarakeskeinen asiakaskohtaaminen”, ”parisuhteen huoltosarja – kohti parempaa kommunikaatiota”

Työyhteisövalmennuksella kohti kehon ja mielen hyvinvoinnin yhteistä tavoitetta

Toiminnalliset menetelmät mahdollistavat juuri teidän näköisenne päivän

 • virkeyttä luonnosta
 • luovuutta väreistä
 • palautumista ja energiaa mindfulnessharjoituksista
 • voimaa ja jaksamista liikkeestä


Esimerkkihinta kehon ja mielen hyvinvoinnin koulutuspäivästä

Kivusta huolimatta - Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen asiakaskohtaaminen

Miten kohdata kroonista kipua tai uupumusta kantava asiakas sote-alan työyhteisöissä. Käytännönläheisten harjoitteiden avulla osallistuja oppii mm. voimavaraistavan haastattelutekniikan, tavoitteiden visualisoinnin ja työkaluja herättämään asiakkaan motivaatio muutokseen. Ratkaisu- ja voimavarakeskeisen asiakaskohtaamisen avulla työntekijä voi välttää myötätuntouupumisen ja saa välineitä myös haastaviin asiakaskohtaamisiin. Ei kalvosulkeisia vaan yhdessä oppimista!
Hinta 1600€ + alv.24% /koulutuspäivä Silmuja Oy:n tiloissa, alle 10 hlö
PYYDÄ TARJOUS TEIDÄN TIIMILLE